Forumindex   FAQ   Sök  
Bli medlem  Logga in
Forumindex FABRIKAT Nibe/Iwabo

Felsöka Iwabo-S1 el.

Övrig diskussion i de allmänna forumen.

Felsöka Iwabo-S1 el.

Inläggav Mad Fred » ons 17 dec, 2014 14:44

Hej
Det hela började med en rökgasknall.. säkringen i proppskåpet löste ut, fixade detta och fick ström fram till pannan men inte så att brännare startade. Har testat automatsäkringen som sitter på pannan. den har inte löst ut. Kollat så att värmesäkringen inte löst ut, verkar inte så. Alla glasäkringar är hela. Har kopplat ifrån säkringen som sitter som skydd för att kunna starta när bränaren är borttagen..
Har endast ström på Termostat Fas K1 på brännaren..
Tips??
Mad Fred
Gallringsobjekt
 
Inlägg: 22
Blev medlem: sön 14 sep, 2008 04:52

Re: Felsöka Iwabo-S1 el.

Inläggav Stegatorparn » ons 17 dec, 2014 15:29

Du borde ha ström på K5 också. Finns det ström så kolla 6,3 A säkringen på kortet med en ohm-meter.
Annars är det avbrott i kabeln mellan K5 och överhettningsskyddet.
Kanske blev kortslutning i tändelementet eller matningskabel/kontakt.
BioBjörn 18 -14, VB Combimax 2000 UB -94, Ulma doserskruv, ack Thermia SA500B, Thermomatic CBJ, 3 ton bulkförråd
Värmer 240m²(2pl) + 90 m² källare
Stegatorparn
Pannrumsmonster!!
 
Inlägg: 3225
Blev medlem: sön 22 jan, 2012 11:20
Ort: Kungsbacka

Re: Felsöka Iwabo-S1 el.

Inläggav Mad Fred » ons 17 dec, 2014 15:55

får skämmas lite... dålig kontakt mellan plint o kabel K5... :oops:
Tack för svar..
Mad Fred
Gallringsobjekt
 
Inlägg: 22
Blev medlem: sön 14 sep, 2008 04:52


Återgå till Nibe/Iwabo

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst