Forumindex   FAQ   Sök  
Bli medlem  Logga in
Forumindex FABRIKAT Nibe/Iwabo

Stopp i "matarröret" ( Iwabo )

Övrig diskussion i de allmänna forumen.

Stopp i "matarröret" ( Iwabo )

Inläggav Nocke » ons 05 apr, 2006 18:24

Vid ett flertal tillfällen har slangen mellan Iwabo-brännaren och skruven "beckat i gen" med pellets, det vill säga att slangen blivit proppfull med pellets så att skruven stannar pga. att det inte längre går att mata.

Vad kan detta bero på?
Diom 25 olje, ved o el
-87
Nocke
Ungskog
 
Inlägg: 14
Blev medlem: mån 24 okt, 2005 18:11

Re: Stopp i "matarröret" ( Iwabo )

Inläggav wepe » ons 05 apr, 2006 19:39

Hej
Som det verkar kan det enl min mening vara dåligt fall.
för mycket böj pä slangen.
Spån i pelletsen som bygger på, som till slut bromsar pelletsen
I senaste fallet slå lite på slangen imellanåt så spånet åker ner.

Kanske någon hjälp
Wepe :roll:
Combifire2 Janfire NH , NH Mody, Flex A med nya boxen och L/L Vp
Olika Pellets
Tidigare
Pannor
Norrahammar Parca, Nibe City
Brännare
Flex A, PellEco , Iwabo , Kmp m.f.l
wepe
Pannrumsnisse!
 
Inlägg: 780
Blev medlem: tis 21 mar, 2006 20:45
Ort: Utanför Jönköping

Inläggav mackez » ons 05 apr, 2006 19:40

Är fallröret också fullt med pellets?
Vad kör du för pellets? Vanligaste orsaken vid dessa fel är onormalt långa pellets eller felaktig lutning på slangen.
/MA
Försöker idag bränna i en Pellx
Styrning med en Siemens PLC är på G
mackez
Entusiast!
 
Inlägg: 135
Blev medlem: mån 16 jan, 2006 18:19
Ort: Örnsköldsvik

Inläggav Juggernaut » ons 05 apr, 2006 20:21

Håller med ovan, det låter som om det vore slangen som har en liten för flack lutning någonstans.

För att kolla om det är slangen som lutar för lite kan du ju alltid kola när brännaren tänder om det hänger sig nått då. Annars kan du stänga av brännaren, sätta sladden till skruven i ett vägguttag, då matar ju skruven fram pellets hela tiden (enkelt att felsöka om det är ett kontinuerligt fall).
Tänk på att det kan räcka med att en pellet hänger sig för att det ska bli stopp, har det fastnat en kan det snart bygga på med fler, även om en den pellet som fastnade trillar ner när näast laddning kommer, nästa pellet kanske ligger kvar i slangen.
Focus PE-20, Iwabo S-1, hemmabyggt förråd i plåt.
Juggernaut
Lärjunge!
 
Inlägg: 319
Blev medlem: tis 15 nov, 2005 18:10
Ort: Holsljunga (Rödljuset mellan Knalleland och G-K:ås)

Inläggav ctctotal » tor 06 apr, 2006 10:17

Min granne kör IWABO och har haft samma fel.
Nu har de bytt skruv 2ggr och en skruvmotor som brann pga igenbeckning.
Elektronikstyrningen kortet bytt 2ggr.
Sist när han hade montören hemma så stannade den faktiskt när de var i pannrummet.
Optovakten som kollar om det finns låga, larmade för ingen låga och då startade skruven att mata in och fyllde slangen med pellets.
Kanske du har samma problem.
Kolla om optovakten är hel och ren.
CTC Total 1983
Thermia Bequem 15D gamla programvaran
3m skorsten
ctctotal
Entusiast!
 
Inlägg: 112
Blev medlem: tor 19 jan, 2006 09:10
Ort: Oskarshamn

Inläggav elcombi » tor 07 feb, 2008 14:08

På min S2:a var det "pelletsbromsen" som fastnade i öglorna den
är upphängd i, såg till att öglorna är runda istället för som innan,lite
kantiga.
Tre gånger på 1 månad inträffade detta, efter justering har jag kört
8 månader utan ett enda stopp, det verkar som bromsen fastnar i ett
visst läge och sen bygger det upp i fallröret.
Felmeddelandet var att brännaren tappat lågan, naturligtvis, det kom inget pellets ner på rostret !/// Glömde nämna att jag även kapade bort nedersta raden på pelletsbromsen !
Senast redigerad av elcombi tis 20 maj, 2008 15:42, redigerad totalt 1 gång.
micke !
iwabo s2-ctc elcombi 1982, värmer 275 kvadrat.
elcombi
Ungskog
 
Inlägg: 11
Blev medlem: tis 17 okt, 2006 13:52
Ort: kiruna

Inläggav edgedaniel » mån 18 feb, 2008 18:47

Hej!

Råkade ut för samma problem själv med min gamla Iwabo Villa brännare. Det visade sej vara hjälpreläet till matarskruven som hade klibbat igen. Beställde ett nytt likvärdigt på Elfa (Releco) och bytte, sen dess har det fungerat finfint!

Detta var tydligen vanligt förekommande på modeller med serienr runt 7000 och tidigare.
edgedaniel
Frö
 
Inlägg: 1
Blev medlem: lör 16 feb, 2008 12:00

Relä..

Inläggav Kenneth » tis 19 feb, 2008 17:15

Hej

Alla Villa S upp t.o.m. Ser.nr:7800 har detta relä ...

Detta är gamla styrkortet Nymo....
Nya kortet (E-kontroll) sitter ett relä till skruven på kretskortet...
Det har hänt lite slangbränder på grund av detta relä ...
så byt detta relä innan fel uppstår...de som har gamla styrningen...

Häls.Kenneth
Eldat med pellets sen Dec.1994.
Pelletsinstallatör Janfire 94-97/ 97-Iwabo /08-Biocomfort
Iwabo Villa S2 med uraskning fläktkont.skruvkont.pelletsbroms.
Panna Combifire
Solfångare sen Aug.1995. 20 kv Hus.300 kv
varav 100 kv verkstadsdel.golvvärme.
Kenneth
Fröträd
 
Inlägg: 86
Blev medlem: fre 09 dec, 2005 17:11
Ort: Värmland

Inläggav Kohaku » tis 30 nov, 2010 22:48

Hej!
Jag har börjat få problem med mitt hjälprelä på min villa S!
Någon som vet vad detta heter, nr eller dyl. om jag ska beställa ett nytt?

Jan
Kohaku
Frö
 
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 30 nov, 2010 22:25

Re: Stopp i "matarröret" ( Iwabo )

Inläggav osten » fre 11 dec, 2015 11:00

Har samma problem med stop men efter att jag brutit strömmen och rengjort fotocellen och bränn hällen och startar igen går den klockrent i ca: 10 timmar sen samma problem verkar som matningen inte stannar pga detta blir motorn jätte varm och lite orkeslös Hjälp omg tack har en iwabo villa s från 2001 jag kör just nu med pellets från södra innan har jag haft laxå och vida
osten
Späd planta
 
Inlägg: 9
Blev medlem: fre 11 dec, 2015 10:50


Återgå till Nibe/Iwabo

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst