Beror det på inställningarna, förutsättningarna eller pelletkvalitén?
Den där lätta svarta porösa kakan på rostret, och hur kan man undvika den? Sotar ändå ur systemet varje vecka men iom kakan känns det inte helt optimerat. Sett några andra trådar men utan uttömmande svar tycker jag. Mvh
Rosterkaka
Rosterkaka
pellX 20 + Jämä (focus) kombipanna. Extern VVB. 10m skorsten. Tigex 25. 100 kvm + källare byggt -39
-
- Pannrumsfanatiker!!!!
- Inlägg: 5020
- Blev medlem: sön 22 jan, 2012 11:20
- Ort: Kungsbacka
Re: Rosterkaka
Får ibland också en mörkgrå kaka på rostret som pulvriseras när man tar i den.
Kan vara inställningarna eller pelletsen eller både och.
Testa med liiite mer luft.
Har du vägt in matningen en gång, kan det vara idé att göra en mätning igen och se om den ändrats.
Kan vara inställningarna eller pelletsen eller både och.
Testa med liiite mer luft.
Har du vägt in matningen en gång, kan det vara idé att göra en mätning igen och se om den ändrats.
Optiburn -22, Värmebaronen Combimax 2000 UB -94, Ulma doserskruv, ack Thermia SA500B, Thermomatic CBJ, 3 ton bulkförråd
Värmer 240m²(2pl) + 90 m² källare
Värmer 240m²(2pl) + 90 m² källare