Forumindex   FAQ   Sök  
Bli medlem  Logga in
Forumindex FABRIKAT Värmebaronen

Viking Bio problem.

Övrig diskussion i de allmänna forumen.

Viking Bio problem.

Inläggav pop1 » tis 26 nov, 2013 18:56

Hej.
Jag har lite problem med brännaren och undrar över inställningarna.

Jag vill ha den med högeffekt och att matningen går ett varv vid drift inte som nu 1/3 varv.

Hur ska switcharna vara ställda?

Hoppas ni kan hjälpa mig.

Mvh Peter

Pannan är en Star
Brännaren Viking Bio.
Mafa förråd.
pop1
Frö
 
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 26 nov, 2013 18:29
Ort: Kolmården

Re: Viking Bio problem.

Inläggav stereotypen » tis 26 nov, 2013 19:17

Manual:

http://www.pelletsshopen.com/pub_docs/f ... _utg_2.pdf

Gör som jag, lägg den som bokmärke eller printa ut den!
:alien:
CTC1100 -00 (alla turbolatorer i) med Bio Viking -06 (A18)
Startdos: ca80 gr, RGT 140°
Veckoförråd, 6 m insatasrör 120 mm.
Hus: Tegelvilla 1 pl m källare, 2x89 kvm. från -63.
stereotypen
Lärjunge!
 
Inlägg: 368
Blev medlem: sön 01 jul, 2012 21:53
Ort: Nässjö

Re: Viking Bio problem.

Inläggav Stegatorparn » tis 26 nov, 2013 19:54

Det beror lite på vilken version av brännare du har. Manualen i länken gäller en äldre modell.
Har ditt kretskort tre rattar, grön, röd och blå, är det en senare version med lite annorlunda funktion på switcharna.
BioBjörn 18 -14, VB Combimax 2000 UB -94, Ulma doserskruv, ack Thermia SA500B, Thermomatic CBJ, 3 ton bulkförråd
Värmer 240m²(2pl) + 90 m² källare
Stegatorparn
Pannrumsmonster!!
 
Inlägg: 3441
Blev medlem: sön 22 jan, 2012 11:20
Ort: Kungsbacka

Re: Viking Bio problem.

Inläggav pop1 » tis 26 nov, 2013 21:18

Min brännare är sedan 2006 och den har de tre rattar du nämner.

Använd inte citera-knappen vid svar rakt under det inlägg som avses. Forumet blir då både svårläst och oöverskådligt i längden. Direkcitering borttagen. / Roli moderator
pop1
Frö
 
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 26 nov, 2013 18:29
Ort: Kolmården

Re: Viking Bio problem.

Inläggav Niklas_Kga » tis 26 nov, 2013 23:28

Matarskruvens varv kan du inte göra något åt, det sitter i programchipet. Det finns uppdaterade chip med 1 varvsmatning att köpa.
För enbart högeffekt skall du ställa de 2 översta knapparna på switch1 i läge off och on sett uppifrån… Alltså switch 1, knapp 1 uppfrån på OFF, knapp 2 på ON…. Då kör du enbart högeffekt.

Hittade nya manualen på engelska.
http://www.smokelessheat.com/Media/Furn ... manual.pdf

Skillnaden är att 3dje ratten är inställning av startfördröjning. I övrigt samma funktioner i stora hela.

Kollar du funktionen för Knapp 1 Switch 2 så är det inställning för plast/plåtskruv. Min brännare stod inställd på plastskruv när jag köpte den men jag har plåtskruv. Har du plåtskruv kolla så den står i rätt läge, för min skruv matar 1/2 varv och inte 1/3 som du skriver att din gör. :) Vet inte om det blir skillnad, men du kan ju kolla.
CTC1100 Family -97, Viking Bio -2008 i 1 1/2 plan m källare -36 (110+55kvm).
Niklas_Kga
Prima virke
 
Inlägg: 47
Blev medlem: lör 09 feb, 2008 15:20

Re: Viking Bio problem.

Inläggav pop1 » tis 26 nov, 2013 23:51

Tack för svaren.

Jag ska kolla det med plast / plåtskruvsinställning.

Jag hittade även en svensk bruksanvisning på en hårddisk här hemma.

Jag mekar vidare i morgon.

Peter
pop1
Frö
 
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 26 nov, 2013 18:29
Ort: Kolmården

Re: Viking Bio problem.

Inläggav GoForIt Pellets » mån 02 dec, 2013 12:45

Varför vill du gå enbart på högeffekt?

Jag tror de flesta är ganska eniga om att det ger ett påtagligt ökat slitage på brännaren.
Värmebaronens Joker med Viking Bio original -03 (017A).
MAFA Miniförråd, som manuellt förses från egenbyggt bulkförråd.
Numera med säckad pellets. För tillfället VIDA.
Termomatic CBJ med innegivare.
Braskamin och luft/luft Zibro SC-1235 som komplement.
Användarvisningsbild
GoForIt Pellets
Pannrumstomte!
 
Inlägg: 1713
Blev medlem: ons 16 feb, 2005 18:00
Ort: Skillingaryd


Återgå till Värmebaronen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 1 gäst