eurofire 20, blå plåtlåda med 3-dioder Problem!!!

Övrig diskussion i de allmänna forumen.
Skriv svar
nissenhj
Frö
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 24 jan, 2017 16:57

eurofire 20, blå plåtlåda med 3-dioder Problem!!!

Inlägg av nissenhj » sön 13 jan, 2019 19:38

Hej alla pellets vänner!

Jag har en Eurofire 20, blå plåtlåda med 3-dioder tillverkad 2003 igångsatt hösten 2004.
Vill säga att den har gått klanderfritt genom åren, bytt ett tändelement och troligtvis också en fototransistor. Såg för en tid sedan att det har blivit en spricka i rostret som kommer att svetsas till våren.
Men nu till det stora problemet!
Den har inte velat tända riktigt den senaste månaden. Larmar, och när jag kollar pelletsen i brännaren så är det endast några pellets som är lite svarta på ytan. Har experimenterat med att flytta tändelementet, lånat ett nytt etc.
Igår när jag kom hem var det inget larm på brännaren den gick men jag kände inte igen ljudet. Endast fläkten som blåste på, ingen fyr, fullmatad med pellets och stopp i skruven.
Då ”ger” styrkortet signal att det är fyr i brännaren, startar jag om så slår den om direkt till full förbränning som att det är fyr i den oavsett om jag har fototransistorn i eller urkopplad.
Någon som varit med om detta och vet vad felet är? Troligtvis någon komponent på kretskortet?
Värmebaronen XPP UE
Eurofire 20, blå plåtlåda med 3-dioder Tillverkad 2003
Honeywell AQ6000

nissenhj
Frö
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 24 jan, 2017 16:57

Re: eurofire 20, blå plåtlåda med 3-dioder Problem!!!

Inlägg av nissenhj » sön 27 jan, 2019 16:26

Svara mig själv!
Överslag i kabeln mellan styrskåp och brännare mellan tråd 4 och 6.
Sedan har detta troligen slagit ut en kondensator på kretskortet.
Skala uttermanteln på båda ändarna ca. 10-15 cm utan att finna brottet där!
Värmebaronen XPP UE
Eurofire 20, blå plåtlåda med 3-dioder Tillverkad 2003
Honeywell AQ6000

Skriv svar