Forumindex   FAQ   Sök  
Bli medlem  Logga in
Forumindex FABRIKAT Roslagsbrännaren

Kontaktor/relä i PLC

Övrig diskussion i de allmänna forumen.

Kontaktor/relä i PLC

Inläggav Laca » ons 15 maj, 2013 12:36

Är det nån som har provat byta kontaktor/relä Q1-Q4 i PLC
När skruven ska börja mata rycker den bara till måste var dålig kontakt i relät, om jag knackar på kretskortet samtidigt som skruven ska starta då startar den och matar som den ska, har testat många gånger. en ny PLC kostar 2800 + extern kontaktor 380 = 3300 + frakt, om jag lyckas få tag på rätt relä så borde det gå att laga för några 100, jag har lött lös relät och lyckats såga upp relät (det är helt inplastat) och lyckats bryta i dom små tunna koppartungorna, lödde tillbaka och fick den att funka men jag tror nog inte att det är långsiktigt, det gäller att få tag i ett relä eller byta PLC. Det kanske finns nån med känningar eller kunskaper hur man gör för att få tag på ett relä. Bif bild på kretskortet och där kan man ju se namnet på relät Schrack nr0722 fyra stift under verkar vara 24volt ???
Vad tror/tycker ni, kan det vara möjligt ??
Bilagor
relä 0722 locket.jpg
relä 0722 locket.jpg (10.82 KiB) Visad 3716 gånger
RB 20 PLC relå Q4 (192x256).jpg
RB 20 PLC relå Q4 (192x256).jpg (58.66 KiB) Visad 3716 gånger
Laca
Ungskog
 
Inlägg: 18
Blev medlem: fre 01 mar, 2013 23:02
Ort: Lassbyn

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav Stegatorparn » ons 15 maj, 2013 13:39

Klart det går att byta relä.
Nu är bilderna så små att jag inte kan avläsa data, men Elfa har nog något relä som kan passa.
https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?toc=18836&pageSize=100&filterClause=COL_2%253D24%2520VDC%2526%2526%2526COL_3%253D1%2520slutande
Det gäller bara att kolla stiftens placering i databladet, så att dom passar i befintliga hål i kretskortet.
BioBjörn 18 -14, VB Combimax 2000 UB -94, Ulma doserskruv, ack Thermia SA500B, Thermomatic CBJ, 3 ton bulkförråd
Värmer 240m²(2pl) + 90 m² källare
Stegatorparn
Pannrumsmonster!!
 
Inlägg: 3385
Blev medlem: sön 22 jan, 2012 11:20
Ort: Kungsbacka

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav micke_932 » ons 15 maj, 2013 14:22

Om alla utgångarna inte används, tändelement, skruv, fläkt = 3, en ledig såvida du inte har tryckluftsuraskning, sno det oanvända reläet i så fall.

Men visst bör du kunna hitta ett ersättningsrelä utan några större problem.
En Roslagsbrännare och en Nibe City, finns placerad i län N (Halmstad)
brännaren går året runt sedan 2006, har bara bytt tändelement 2 gånger 2011 och 2015.
micke_932
Pannrumshärskare!
 
Inlägg: 2413
Blev medlem: tis 25 okt, 2005 13:49
Ort: Halmstad

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav Icecap » ons 15 maj, 2013 14:36

Jag undrar om inte det kunde vara värd att se om det går med ett SSR (Solid State Relay = Halvlederrelä). Då kan ingen kontaktpunkter bli brända och mekaniska saker slit ju.

Men då bilderna är för små för att läsa något vill jag föreslå att det antingen läggs in bilder man kan läsa på eller att det skrivs av, då kan det vara mycket enklare att hitta lösningar.
Janfire NH, CTC 265B '72, K-Silo, KW SID012 dragbeg.
143m² (2 plan) + 71m² 1939, 20°C.
Var med i utv. av styrningen till Janfire NH brännaren.
Är inte PK!
Icecap
Pannrumsfanatiker!!!!
 
Inlägg: 5791
Blev medlem: tor 26 jan, 2006 23:20
Ort: Värmland

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav Laca » ons 15 maj, 2013 15:45

jag har testat Q3 och den är helt död
jag vet inte hur man gör ? mäter man på nått sätt eller finns det nått system nån standard för hur pinnarna är placerade det finn fyra pinnar en i varje hörn utom uppe till vänster den är indragen kanske 5 millimeter jag har försökt förstora bilden men jag vet inte om det blev nog.
Syns det att hålet är indraget ??
SSR är det nått elektroniskt relä??
relät måste se lika ut, för det finns inte plats med mer än någon millimeter och inget på höjden
Bilagor
pin placering 2 256.jpg
pin placering 2 256.jpg (26.68 KiB) Visad 3695 gånger
Laca
Ungskog
 
Inlägg: 18
Blev medlem: fre 01 mar, 2013 23:02
Ort: Lassbyn

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav Icecap » ons 15 maj, 2013 15:57

Ursäkta - men har du testat att läsa vad som skrivs?
Vilken del av "SSR (Solid State Relay = Halvlederrelä)" är oklart?

Och var gick det fel med "det skrivs av"? Hur mycket du än förstorar bilderna är de med för dålig upplösning för att läsa vad som står på dom varför det är omöjligt att rekommendera ersättare.

Vet man bara typnummer (Schrack Y230...nånting nånting) är resten lätt. Då kan man hitta datablad med all information och resten är då synnerligt enkelt.

Läs gärna svaren du får och svara på frågorna, det hela blir mycket lättare då.
Janfire NH, CTC 265B '72, K-Silo, KW SID012 dragbeg.
143m² (2 plan) + 71m² 1939, 20°C.
Var med i utv. av styrningen till Janfire NH brännaren.
Är inte PK!
Icecap
Pannrumsfanatiker!!!!
 
Inlägg: 5791
Blev medlem: tor 26 jan, 2006 23:20
Ort: Värmland

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav Laca » ons 15 maj, 2013 16:25

nummer på den är V23061-A1007-A302
Laca
Ungskog
 
Inlägg: 18
Blev medlem: fre 01 mar, 2013 23:02
Ort: Lassbyn

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav Roli » ons 15 maj, 2013 16:31

Lägg nummret i google sökruta och tryck "sök" så kommer följande upp:

https://www.elfa.se/elfa3~se_en/elfa/in ... cAod2TsAMA

Där framgår det att ett nytt relä kostar 49:- + moms.
Moderator
Nu Bioline 20 (-06) 14 kW tid. EcoTec A3 (-97) 15 kW, TMV Alpha Keram UB, vakuumtransp. för pellets mellan ext.förråd och pannrum, ca.11 m² Lesol 5AR, 1,8 m³ 4 slingors acktank, 4-vägs shunt med CBJ, KW SID 012 dragbegr.
Användarvisningsbild
Roli
Pannrumsfreak!!!
 
Inlägg: 4090
Blev medlem: tor 28 okt, 2004 12:36
Ort: Särö / Kungsbacka

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav Laca » ons 15 maj, 2013 17:05

TACK har just best tar nog någon dag, ska bli spännade att testa
Laca
Ungskog
 
Inlägg: 18
Blev medlem: fre 01 mar, 2013 23:02
Ort: Lassbyn

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav Joakim » mån 16 dec, 2013 12:04

Hur gick det?
Värmebaronen Joker -00, Roslagsbrännaren -05, veckoförråd. 1½-plan med källare och 82kvm boarea.
Joakim
Stor entusiast!
 
Inlägg: 150
Blev medlem: mån 15 sep, 2008 11:37
Ort: Uppsala

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav Laca » tor 19 dec, 2013 15:45

Det funkade fin fint, bytet gick bra, jag var tvungen att märka upp alla trådar innan jag tog ut PLC ur boxen jag ville ju vara säker på att sätta dom rätt när jag skruvade tillbaka. ska byta ut på 3.an också då har jag en på reserven ifall de händer igen. relät kostade 99 kr med frakt. en ny plc 2800:- så det kändes ju bra
Laca
Ungskog
 
Inlägg: 18
Blev medlem: fre 01 mar, 2013 23:02
Ort: Lassbyn

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav Joakim » tor 19 dec, 2013 17:00

Trevligt att höra! :)
Värmebaronen Joker -00, Roslagsbrännaren -05, veckoförråd. 1½-plan med källare och 82kvm boarea.
Joakim
Stor entusiast!
 
Inlägg: 150
Blev medlem: mån 15 sep, 2008 11:37
Ort: Uppsala

Re: Kontaktor/relä i PLC

Inläggav fisketorp » sön 23 mar, 2014 20:05

Roslagsbrännaren har haft dessa relä som reservdel då jag har två liggande hemma 8)
orkade inte löda så fick dem skicka ny plc på garanti istället.
Mkt hjälpsamma och trevliga :D (tilläggas att detta var på den tiden man ringde till dem och inte till reservdelsgubben)
CTC 265 med Rosslagsbrännare, 180m2, 1 ½ säck/dygn ej finjusterat=P
fisketorp
Lärjunge!
 
Inlägg: 250
Blev medlem: tor 19 jan, 2006 16:43
Ort: Fisketorp


Återgå till Roslagsbrännaren

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst