Vindsnurrefiaskot

Här diskuteras allt kring direktverkande och vattenburen elvärme
Skriv svar
Snapphane
Lärjunge!
Inlägg: 261
Blev medlem: lör 25 feb, 2006 20:44
Ort: Skåne

Vindsnurrefiaskot

Inlägg av Snapphane » lör 05 jun, 2021 22:20

Bostad: ECOTEC A3 15 kW utan eltändn (Tid Thermia Bequem), Euronom A25F, draglucka.Bulk helst 6mm.Villagyr.LLVP

Fritidshus: Projektbrännare A3 15kW -02, eltändn/rör i koppen, fjärrstyrd via PLC-Mitsubishi FX, Duplomat D 17G -67, draglucka. Bulk. LLVP

nyman
Pannrumsnisse!
Inlägg: 880
Blev medlem: fre 26 okt, 2012 20:48

Re: Vindsnurrefiaskot

Inlägg av nyman » tis 08 jun, 2021 11:01

Ja den stora smällen för de fattiga landsbygskommuner som upplåtit sin mark till vindsnurror kommer efter valet när miljöskatt läggs på de i många avseenden miljöskadliga vindsnurrorna. Möjligen kommer också en skatt för att betala den backupenergi som kärnkraften ständigt tvingas tillhandahålla ifalldet slutar blåsa.
Då blir det inte lönsamt längre för de aktörer som byggt vindkraftstornen så konkurs initieras.
Markägaren, oftast kommunen tvingas då att rensa upp efter vindkraftsparken. Spränga bort tusentals ton betong ger ett kraftigt tillskott av koldioxid.
Avfallsfrågan kring de långa glasfiberarmerade plastpropellrarna är inte löst. Giftiga härdare och mjukgörare läcker ut i grundvattnet om de grävs ned.
Återställa naturen igen efter Maud Olofssons och Bolunds lekstuga kräver stora insatser av entreprenadmaskiner med påföljande förbrukning av koldioxidavgivande dieselolja.
Högre utbildning krävs för att syssla med viktiga saker, annars blir det fel.
Hus 1:Tidigare Bionordic B16GL, nu Iwabo Villa S2, Jämä oljepanna
Hus 2:CTC Ecoflex. 110 mm insatsrör, 7,2 m. KW SID 012 i sotluckan.

Snapphane
Lärjunge!
Inlägg: 261
Blev medlem: lör 25 feb, 2006 20:44
Ort: Skåne

Re: Vindsnurrefiaskot

Inlägg av Snapphane » tor 10 jun, 2021 09:11

Ja du Nyman.
Stolpskotten Bolund och Olofsson ska inte ha en plats ens på avbytarbänken.
Olofsson har inga akademiska meriter. Det visade sig bl a i Nuonaffären där hon sumpade 35-40 miljarder av våra pengar. Tant Mauds största merit är då hon kom på att bjuda övriga partiledare på kaffekalas och ”språka samman” samt bilda Alliansen. Det var ett genidrag (eller.....) vars princip man kanske inte lär sig på universitet. Ok, man snackar sig oftast samman bättre med ok blodsocker än då det är lågt.......
MP-Pelle har en oavslutad doktorandutbildning, fil mag i biologi samt kan stoltsera med att ha läst NV i gymnasiet. Han drar sig inte för att bl a i MJU (Miljö- och jordbruksutskottet) som jag följer en del, presentera vilseledande siffror. MP-mupparna är beredda att ta till vilka medel som helst för att prångla ut klimatreligion eller som i MJU, jakt på små avlopp.
Akademiska meriter är inte alltid garanti för att man är normal i huvudet, har bra omdöme och fattar klockrena rationella beslut.
MEN personer som har bred akademisk utbildning i flera instanser är testade avseende intellekt, inläsningskapacitet, slutledningsförmåga, uthållighet, förståelse för parametrars interaktivitet, logiska samband mm.
Det uppskattas för dåligt i Sverige och straffar sig bl a i kommunalpolitiken.
Det handlar inte om elitism utan sunt förnuft. Kanske ska vi dra oss till minnes det TV-reportage angående en infödingsstam i Afrika vari det fanns en ytterst begåvad flicka. Stammens medlemmar insåg värdet av begåvning och samlade in pengar så att flickan kunde få hög utbildning.
”Det kommer att gagna oss alla” sa de. I Sverige hade flickan fått ”stötta” importerade losers med IQ 60 och blivit mobbad på rasterna - ”du skall inte tro att du är något”.
Se gärna SwebbTV med Harry Frank, förre forskningschef på ABB.
https://swebbtv.se/w/c3403a3f-8883-4d91 ... 2883f2ae94
https://swebbtv.se/w/d9894aed-00a7-44fa ... 3013d0b2dc
Vapenvägraren (han fick avbryta efter fem dgr som vpl) och närmast outbildade Ygeman har ett och annat att förklara angående energiförsörjning och upphandling.
Dumskallar som har ansvar över sin kapacitetsnivå ställer till det för alla.
Bostad: ECOTEC A3 15 kW utan eltändn (Tid Thermia Bequem), Euronom A25F, draglucka.Bulk helst 6mm.Villagyr.LLVP

Fritidshus: Projektbrännare A3 15kW -02, eltändn/rör i koppen, fjärrstyrd via PLC-Mitsubishi FX, Duplomat D 17G -67, draglucka. Bulk. LLVP

Skriv svar