Biosol-pannan

Skriv svar
c.gustafsson
Ungskog
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 11 sep, 2013 14:13

Biosol-pannan

Inlägg av c.gustafsson »

Hej!

Som nybliven Biosol-ägare önskar jag få kontakt med andra biosol-användare.
Har ingen önskan att uppfinna hjulet igen utan tar mer än gärna emot erfarenheter och den kunskapen
som finns hos Er andra användare! :lol:

Väl mött! :D
c.gustafsson
Ungskog
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 11 sep, 2013 14:13

Re: Biosol-pannan

Inlägg av c.gustafsson »

Nu har vi varit igång en månad och det största problemet har varit att trimma in brännaren, så den skall gå så snålt, som pannan är. Rökgas-temperaturen är fortfarande något låga. Svårt att få till det utan att förbränningen blir sämre.

Någon med tips?
stuma
Ungskog
Inlägg: 17
Blev medlem: tis 24 jan, 2012 00:41
Ort: Kaxholmen

Re: Biosol-pannan

Inlägg av stuma »

Kul med Bio-sol panna! Hoppas du blir nöjd. Inte själv ägare, men verkar vara en fin och kompakt lösning för att kombinera pellets och sol.

Har läst att man kan isolera rökröret mellan panna och skorsten för att "behålla" mera av rökgastemperaturen ut i skorstenen och motverka kondens. Torde göra mer skillnad ju längre rökrör. Ingen egen erfarenhet. Låg rökgastemperatur är ju annars ett uttryck för effektiv förbränning, men kan ju vara till nackdel om skorstenen saknar insatsrör. Med insatsrör av syrafast material klarar man även de låga temperaturerna som en modern pelletspanna ger, och då är det som det skall vara, om jag förstått saken rätt.
12m skorsten 110mm diam
Intelliheat pb20 (Nibe pellux 100), lambdastyrning, Acktank 750L optimaltank med solslinga, elpatron. Laddomat 11-30 LM-4A laddar översta delen av tanken. ESBE bivalent shunt, styrning via pannan. Framlednings och utetempgivare.
Eldvin
Pannrumstomte!
Inlägg: 1830
Blev medlem: ons 18 nov, 2009 20:14
Ort: Skogdalen

Re: Biosol-pannan

Inlägg av Eldvin »

Blir rökgas tempen för låg kan du väl ta ur nån turbolator? Eller stoppa i fullt och öka effekten lite. Kolla om det verkligen blir kondens.
Skriv svar