Asklådan fastnat i biomatic panna

Skriv svar
André
King Pinne!!!!!
Inlägg: 7173
Blev medlem: tor 09 dec, 2004 18:25
Ort: Bygdeå 4 mil norr om Umeå
Kontakt:

Asklådan fastnat i biomatic panna

Inlägg av André »

En kompis med biomatic 30 råkade ut för att asklådan fastnat men han lyckades få ut den, trodde att de va aska som kommit mellan låda/panna men de va nästan ingen aska utanför lådan men de lilla som fanns där togs bort. Men asklådan gick ändå inte in utan fastnade 25 cm innan den va helt inne, sagt å gjort så skär han upp längst in på lådan å svetsar ihop den så den blev smalare och då gick den in fint.
Men då pannan fått upp tempen fastnade lådan igen :shock:

Va fan kan va felet?
De är väl ingen vattenmantel där nere på pannan?
Jag kan bara tänka mig att typ expantionskärlet pajat och att även säkerhetsventilen kärvat ihop så trycket är ordentligt mer än pannan klarar, eller att pannan sugits ihop då detta hände efter att brännaren stannat och allt va nedkylt till 7 grader.
Pannan är från 2008 och sitter i ett lasbilsgarage på drygt 500 m2 med golvvärme men systemet är glykol fyllt för 36 minus då rörmokaren måste tänkt helt galet då han körde med samma glykolblandning som i bilen. Kanske tjänade bra på glykolen ?
Thermia Bequem 15D, Nibe alpha keram, Borö 500/110 L Acktank, Laddomat 10 (tidigare 2 st Biona o 1 st Janfire) 13,5 m3 bulkförråd
Skriv svar