Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Övrig diskussion i de allmänna forumen.
Skriv svar
dalkarl
Prima virke
Inlägg: 48
Blev medlem: sön 13 dec, 2015 22:42
Ort: Asmundtorp

Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av dalkarl »

Tjenare!
Ja jag får väl betecknas som en newbie i detta forum. Har sedan en tid tillbaka blivit med hus med en pelletspanna med matning från externt förråd. Som nybörjare har man ju fått testa sig fram en del och inte minst titta igenom detta forumet. Nu har jag dock ett litet problem med externmatningen som jag går bet på och önskar er hjälp.

Till att börja med. Den externmatande skruven kör på som den ska om man kopplar den direkt till ett vägg uttag, men när den är kopplad till styrboxen för ExoTex brännaren, så kör den bara i korta intervaller om 0,5-2 sek när styrboxen kallar på den. Detta gör ju såklart att jag inte får tillräckligt med pellets in i pannan.

Jag har idag inspekterat internförrådet och putsat av nivågivarna så gott det har gått med papper. Satt ihop möget och fortfarande samma problem... Kan givarna ha gett upp eller vad kan problemet vara? Något annat som kan vara problemet?

Mvh,
Henrik
Panna: EcoTec MiniQ 20 (-09), brännare: EcoTec Bioline 20kW (-16), acktank: Strömsnäsp. TS500 (-09) + kamrörsbat. ESSEM 2-1122 9,5m, elpat.: Värmebar. VB9003F 9kW (-09), ext.förråd ca.8 m3, dragbegr: Tigerh. TIGEX 25, cirk.: 2 st Grundfos UPS 25-60.
luppg
Stor entusiast!
Inlägg: 181
Blev medlem: sön 18 nov, 2007 00:03
Ort: Grums

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av luppg »

Kan mycket väl vara så att givarna gett upp, den ena skickar ir ljus, den andra är en vanlig fotocell har jag för mig, du kan kolla givaren om den fungerar genom att titta genom en digitalkamera, mottagaren är svårare, men om den ser ljus så ska den börja fylla förrådet, du kan lysa på den med en ficklampa för att testa, men jag upplevede att mina på A3n jag hade blev trötta med tiden och bytte dom, sedan var problemet borta, sen kan det ju va kontaktproblem eller nått annat lurt också
Värmebaronen Pellmax CU / Viking Bio 200 - Maj 2015
Tidigare: Gustavsberg VP 915 -73 / Ecotec A3 15Kw -98
Värmer upp 198Kvm i 23 grader + 140Kvm garage/verkstad i 18 grader
dalkarl
Prima virke
Inlägg: 48
Blev medlem: sön 13 dec, 2015 22:42
Ort: Asmundtorp

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av dalkarl »

Ok, jo jag anar ju att det är givarna som på något sätt spökar... är det någorluna enkelt att byta dessa själv? Och framförallt, vad jag har förstått är detta den gamla typen av givare med diod och mottagare instuckna genom en bussning till förrådet. Finns det nya sådana eller måste man byta till den nya sorten som används nu? Jag har inte hittat någon instruktion om hur bytet ska gå till, någon som vet mer och skulle kunna skicka en länk?
Tack och bock!
Panna: EcoTec MiniQ 20 (-09), brännare: EcoTec Bioline 20kW (-16), acktank: Strömsnäsp. TS500 (-09) + kamrörsbat. ESSEM 2-1122 9,5m, elpat.: Värmebar. VB9003F 9kW (-09), ext.förråd ca.8 m3, dragbegr: Tigerh. TIGEX 25, cirk.: 2 st Grundfos UPS 25-60.
Stegatorparn
Pannrumsfreak!!!
Inlägg: 4530
Blev medlem: sön 22 jan, 2012 11:20
Ort: Kungsbacka

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av Stegatorparn »

Givare av gamla typen finns här http://www.eldkraft.se/produkt/Nivavakter-aldre-modell-
och en beskrivning hur dom kopplas http://www.eldkraft.se/Bruks/ET/ET-1313-00.jpg.

Med tanke på priset skulle jag inte backa för att testa dom här http://www.kjell.com/se/sortiment/el/el ... cgode0IF_g
och denna
http://www.kjell.com/se/sortiment/el/el ... nformation
BioBjörn 18 -14, VB Combimax 2000 UB -94, Ulma doserskruv, ack Thermia SA500B, Thermomatic CBJ, 3 ton bulkförråd
Värmer 240m²(2pl) + 90 m² källare
dalkarl
Prima virke
Inlägg: 48
Blev medlem: sön 13 dec, 2015 22:42
Ort: Asmundtorp

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av dalkarl »

HeHeHe, då blir det Kjelle i Löddeköping i eftermiddag! :-)
Tackar! Återkommer om resultatet!
Panna: EcoTec MiniQ 20 (-09), brännare: EcoTec Bioline 20kW (-16), acktank: Strömsnäsp. TS500 (-09) + kamrörsbat. ESSEM 2-1122 9,5m, elpat.: Värmebar. VB9003F 9kW (-09), ext.förråd ca.8 m3, dragbegr: Tigerh. TIGEX 25, cirk.: 2 st Grundfos UPS 25-60.
dalkarl
Prima virke
Inlägg: 48
Blev medlem: sön 13 dec, 2015 22:42
Ort: Asmundtorp

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av dalkarl »

Nu ska vi kanske inte ropa hej för tidigt, men just nu matar externskruven pellets som den ska och det efter en 50kr investering på Kjell! [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
Stort tack! Återkommer om hur det fortlöper! [THUMBS UP SIGN]
Panna: EcoTec MiniQ 20 (-09), brännare: EcoTec Bioline 20kW (-16), acktank: Strömsnäsp. TS500 (-09) + kamrörsbat. ESSEM 2-1122 9,5m, elpat.: Värmebar. VB9003F 9kW (-09), ext.förråd ca.8 m3, dragbegr: Tigerh. TIGEX 25, cirk.: 2 st Grundfos UPS 25-60.
Stegatorparn
Pannrumsfreak!!!
Inlägg: 4530
Blev medlem: sön 22 jan, 2012 11:20
Ort: Kungsbacka

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av Stegatorparn »

Va bra, då håller vi tummarna. :D
BioBjörn 18 -14, VB Combimax 2000 UB -94, Ulma doserskruv, ack Thermia SA500B, Thermomatic CBJ, 3 ton bulkförråd
Värmer 240m²(2pl) + 90 m² källare
dalkarl
Prima virke
Inlägg: 48
Blev medlem: sön 13 dec, 2015 22:42
Ort: Asmundtorp

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av dalkarl »

2 dygn utan stopp nu! Stort tack för supporten grabbar!!! :-)
Panna: EcoTec MiniQ 20 (-09), brännare: EcoTec Bioline 20kW (-16), acktank: Strömsnäsp. TS500 (-09) + kamrörsbat. ESSEM 2-1122 9,5m, elpat.: Värmebar. VB9003F 9kW (-09), ext.förråd ca.8 m3, dragbegr: Tigerh. TIGEX 25, cirk.: 2 st Grundfos UPS 25-60.
Användarens profilbild
Lmeboy
Prima virke
Inlägg: 40
Blev medlem: sön 06 nov, 2016 22:44

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av Lmeboy »

Hej!

Fungerar prylarna från Kjell även till en Agrotec tro? Jag har nu den nyare modellen av nivågivare som ser ut så här:http://www.eldkraft.se/produkt/Nivavakt-phono-kompl

Toppentacksam för svar :-)
Fr.o.m. 2017-11-03 BioBjörn :-) Tidigare använde jag Ecotec´s Agrotec brännare (Som man även kan elda med havre) Panna: VETO C30. Tigex 25 Draglucka.
Stegatorparn
Pannrumsfreak!!!
Inlägg: 4530
Blev medlem: sön 22 jan, 2012 11:20
Ort: Kungsbacka

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av Stegatorparn »

Nya modellen ersätter den äldre vilket innebär att den elektriska funktionen är densamma.
Kjells dioder borde alltså kunna ersätta även Ecotecs nyare givare.
Hur man gör bytet kan jag inte svara på, om det går att byta i befintlig kontakt eller om kablaget behöver modifieras. Det kanske någon annan kan svara på.
Det är viktigt att polariteten är rätt eftersom det är en likströmskrets.
BioBjörn 18 -14, VB Combimax 2000 UB -94, Ulma doserskruv, ack Thermia SA500B, Thermomatic CBJ, 3 ton bulkförråd
Värmer 240m²(2pl) + 90 m² källare
Användarens profilbild
Lmeboy
Prima virke
Inlägg: 40
Blev medlem: sön 06 nov, 2016 22:44

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av Lmeboy »

Tack för svaret!

Inkopplingen och kontakterna har jag skaplig koll på inbillar jag mig. Lite mek med att
hitta på nått bra sätt att fästa dioderna/givarna.

Får se hur jag gör om jag köper de svindyra och slipper meck.
Fr.o.m. 2017-11-03 BioBjörn :-) Tidigare använde jag Ecotec´s Agrotec brännare (Som man även kan elda med havre) Panna: VETO C30. Tigex 25 Draglucka.
MartinN
Ungskog
Inlägg: 19
Blev medlem: tis 25 okt, 2016 07:27

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av MartinN »

Jag bytte till Kjells dioder nyligen. Man kan skruva isär givaren så att man ser dioden, däremot lyckades jag inte få isär dem mer utan fick klippa av benen istället och löda dit nya dioderna på dessa.
pjotr2k
Ungskog
Inlägg: 10
Blev medlem: sön 16 sep, 2018 23:24

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av pjotr2k »

Vill tacka för denna tråden den hjälpte mig otroligt mycket.. köpte dioder på Kjell och det funkar perfekt!
Använde dessa https://www.kjell.com/se/sortiment/el-v ... nformation

Koppla enligt detta http://www.kruse.st/pellets/ecotec/KOPPL_VAKT.pdf

Hoppas detta hjälper någon :D
Focus PE-20 (2010) enligt faktabladet för huset.
Ecotec Bioline 20 (2019)
ESBE CRB122 Trådlös
Jonte
Prima virke
Inlägg: 52
Blev medlem: tor 01 sep, 2005 20:46
Ort: Örebro

Re: Problem med externpåfyllning till EcoTec A3

Inlägg av Jonte »

pjotr2k lyckades du få isär givarna eller löste du det på något annat sätt?
Effecta Solid, Ecotec Bioline 20, 750 liter acktank, Laddomat 11-30, tappvattenautomat. 750 liter förråd, 2,5 meter skruv. (tidigare Parca Norah 3000 -83, Ecotec A4 i veddelen)
Skriv svar