Hej Alla
Om nu någon tror att det är fel på underförbrännings tekniken!
så är mitt svar nej de fungerar bra men på annat sätt.
Dessa pannor skall tändas i botten, i efterbrännkammaren brinner gaserna upp!
Och inte i ved magasinet som de förbränns i en överförbränningspanna!
Med pannor som har underförbrännings teknik!
Fungrar oftast mycket bra här finns en mängd olika konstruktioner
alla har ett mål och är att alstra bränbar gas på bästa sätt.
Tänk logiskt vi vill ju att ett vedinlägg skall brinna länge och ha bra förbränningsverkningsgrad utan tjära och sot!
Alla pannor går att elda nära tjär och sot fritt.
som sakt magiken är de 850°C här frigörs bränbar gas med eller utan primär luft, men rikligt med sekundärluft till slutförbränningen
Jag skull ha en önskan på ett sekundär intag efter glödbädden
och ett till som klarar lågans toppar och då skulle en placering vara nära strax efter mitten i lågan.
---------------------
Enkelt Svar
En underförbrännings panna tänds alltid i botten !!
Med denna konstruktion brinner inte eller skall inte gasen brinna i ved magasinet!
Varför det är diskutioner just om överförbränningspannor!
är att med min teknik att tända dessa på får de också samma fina förbränning som underförbränningen har.
MVH
Ruben
Dålig förbränning i kökspis?Hur mäter jag enkelt rökgaserna?
Senast redigerad av Olle45 den tis 28 okt, 2008 23:57, redigerad totalt 2 gång.
Tillverkar rökgasutrustning
-
- Pannrumsnisse!
- Inlägg: 996
- Blev medlem: tis 21 nov, 2006 20:06
Här finns det mera att läsa för den som är intresserad. http://www.afabinfo.com/aldehydforbranning.asp
Ved Profilen..
Ved Profilen..